english version ![]() |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() |
Autorskie Menu w Belvedere Od 1 kwietnia zapraszamy Państwa do degustacji wyśmienitych dań z naszej nowej, wiosennej karty Menu. Obok naszych znanych i cenionych dań kuchni polskiej, w nowej karcie znajdą się autorskie propozycje przygotowane przez szefa kuchni – Adama Komara. Adam Komar (szef kuchni Restauracji Belvedere od maja 2010 roku), swoje autorskie menu oparł na łączeniu jak najszerszej palety smaków i tekstur. Wynikiem jego kulinarnych eksperymentów, z pogranicza kuchni molekularnej, są wyjątkowe, zaskakujące i wykwintne dania, takie jak np.: *** Od kwietnia zapraszamy ponownie na Niedzielne Brunche z menu bufetowym, napojami, muzyką na żywo i opiekunką-animatorką dla maluchów w cenie 129 PLN (dzieci 6-12 lat – 65 PLN). Więcej na www.belvedere.com.pl |
|||||||||||
![]() |
||||||||||||
Wyróżnienie dla młodych talentów kucharskich Belvedere W dniach 4 - 5 marca, w Hotelu Zamek Ryn zorganizowano IX edycję jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju - "L'art de la cuisine Martell" – Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej. Do tegorocznej edycji zgłosiło się aż 37 dwuosobowych drużyn z najlepszych restauracji w kraju, spośród których jury wybrało finałową 16-tkę.Tematem tegorocznych zmagań, było przygotowanie, w ciągu zaledwie 1 godziny, dania z cielęciny, suszonych owoców i grzybów, które najlepiej komponuje się z koniakiem marki Martell. Zawodnicy oceniani byli przez dwa zespoły jury – pierwszy to Jury Degustacyjne, złożone z VIPów - osobistości ze świata dyplomacji, gwiazd estrady i ekranu oraz Jury Techniczne, w którym zasiedli szefowie kuchni i największe autorytety kulinarne w Polsce. Podczas tego prestiżowego konkursu Jury Degustacyjne wyróżniło naszą drużynę - Tomasza Szczypińskiego oraz Macieja Prot, za odważne połączenie kuchni polskiej i francuskiej. Nasi młodzi kucharze zachwycili podniebienia koneserów kotlecikami cielęcymi z torcikiem z Foie Gras i pianką z borowików.
|
![]() |
Orły 2011 w Belvedere 2 marca w restauracji Belvedere odbyło się uroczyste spotkanie z nominowanymi do "polskich Oskarów" – czyli nagrody Polskiej Akademii Filmowej - Orły 2011. Na spotkaniu obecni byli wybitni twórcy polskiego kina. Mieliśmy przyjemność gościć m.in.: Jerzego Skolimowskiego, Ewę Piaskowską, Andrzeja Chyrę, Urszulę Grabowską, Jacka Borcucha, Jana Kidawę-Błońskiego, Olgę Frycz, Arkadiusza Jakubika, Magdalenę Cielecką. |
![]() |
Wyjątkowa kolacja z Karen Berg & Donna Karan 3 marca Fundacja Business Gym Global gościła w Teatrze Wielkim dwie niesamowite kobiety sukcesu – Karen Berg (czołową kabalistkę naszego pokolenia) i Donnę Karan (światowej sławy projektantkę mody). Inspirujący wywiad z Paniami poprowadził Marcin Prokop. Karen Berg, jako dyrektorka The Kabbalah Center wykłada na całym świecie, oferując mądrość, przywództwo i wsparcie wszystkim potrzebującym oraz wraz z Fundacją Sucess for Kids – prowadzi program edukacyjny dla małych dzieci. Wyjaśniała uczestnikom spotkania, jak ważny jest rozwój świadomości w dzisiejszych, niepewnych czasach. Donna Karan, podzieliła się swoją historią, opowiadając jaką drogę i pracę nad sobą musiała przejść, aby stać się osobą sukcesu. Polscy celebryci, artyści, media, ludzie ze świata biznesu i polityki kupując bilet-cegiełkę na to wyjątkowe spotkanie wsparli Fundację Business Gym Global, której głównym celem jest przywrócenie kluczowych wartości w biznesie oraz zjednoczenia ludzi w globalną sieć przedsiębiorców i liderów biznesu. Po wykwintnej kolacji serwowanej przez Belvedere Catering by Design na scenie Teatru, wieczór zakończył kameralny koncert Kayah & Royal Quartet.
|
||||||||
![]() |
||||||||||||
Kwiecień w Łazienkach Królewskich W kwietniu w Łazienkach królewskich rozkwitnie życie artystyczne oraz odbędzie się wiele ciekawych akcji edukacyjnych. 2 kwietnia (w godz. 10.00-18.00) w Starej Pomarańczarni odbędzie się koncert charytatywny na rzecz ofiar kataklizmu w Japonii – "Tysiąc żurawi". Wystąpią pianiści polscy i japońscy – studenci i absolwenci Uniwersytetu Muzycznego Fryderyka Chopina oraz uczniowie i profesorowie Zespołu Państwowych Szkół Muzycznych nr1 w Warszawie. 17 kwietnia (w godz. 10:00 -14:00) z okazji tegorocznych obchodów Dnia Ziemi Łazienki zapraszają do Ermitażu na imprezę "Muzeum z recyklingu". Podczas tego wydarzenia twórcy recycling art (Izabela Jędrulak-Mocur oraz edukatorzy z Primavera PR&Events) pokażą uczestnikom, że nie ma rzeczy niepotrzebnych i że każdy, nawet na pozór bezużyteczny przedmiot, może dostać od nas drugie życie. Więcej na:
|
![]() |
Sommelier poleca Szampan Ruinart Blanc de Blancs Ruinart to najstarszy dom szampański na świecie. Ma w sobie historię pasji, realizowanej przez pokolenia. Ruinart Blanc de Blancs to klasyk dla znawców gatunku. Szampan ten uznawany jest za bardzo prestiżowy. Za jego zmysłowy smak i wyrafinowanie kochają go wizjonerzy i artyści. Jego historia trwa nieprzerwanie od prawie 300 lat. |
![]() |
Przepis miesiąca Krewetkowe duo Porcja dla 4 osób: Sposób przygotowania: Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę oraz wyciąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w kostkę, dodać posiekaną natkę, koperek oraz oliwę z oliwek, sól i pieprz.
|
||||||||
![]() |
||||||||||||
Restauracja Belvedere w Łazienkach Królewskich Rezerwacja: catering@belvedere.com.pl
|
![]() |
|||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |